7 Mart 2009 Cumartesi
İlk tarifimiz portakal etkinliğine de gönderdiğimiz portakallı kek...Bu kekin özelliği portakallı sosunda.Bu sos,portakallı keke ıslak kek tadı veriyor.Bİz üzerine toz fıstıkla sunmayı tercih ettik,isteğe göre alternatifler üretebilirsiniz. Afiyet Olsun...
PORTAKALLI KEK
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 7 kaşık şeker
- 7 kaşık un
- 1 portakalın suyu ve rendesi
- Kabartma tozu
Sosu için: - 1 portakalın suyu ve rendesi
- 5 kaşık şeker
Hazırlanışı:
1. Yumurta ve şeker çırpılır.
2. Un, kabartma tozu, portakalın suyu ve rendesi ilave edilir.
3. 170C‘de pişirilir.
Sosun hazırlanışı:
1. 1 portakalın suyu ve rendesi, 5 kaşık şeker ile pişirilir.
2. Pişen kek fırından çıkınca sıcakken sosu üzerine dökülür.
Süslemesi için: İsteğe göre üzerine fındık ya da ceviz kullanılabilir.
3 yorum:
Çok hafif ve lezzetli bir kek.Ellerinize sağlık.
ÇOK GÜZEL BİR KEK SİTELERİ DE GÜZEL. TEBRİK EDERİM.
ilk yediğimde ayıptır söylemesi 3 dilim birden yediğim çok lezzetli bir kek.ellerinize sağlık.
Yorum Gönder