7 Mart 2009 Cumartesi
Köstebek pastanın tarifini teyzemden aldım.Bu tarif Dr. Oetker'in hazır köstebek pastasının tek porsiyonluk hali. Aşağıdaki belirttiğimiz malzemelerle pastanın içeriğini çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet ,Bal, Şeker Olsun :)
KÖSTEBEK PASTA:
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 kaşık kakao
- Kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Hazırlanışı:
1. Yumurta ve şeker karıştırılır.
2. Bütün malzemeler karıştırılarak midi fırın tepsisinde pişirilir.
3. Pişen kek ajda çay bardağı ile kesilerek kekten daireler elde edilir.
4. 2 poşet krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.
Kesilen dairelerin üzerine isteğe göre; - kestane şekeri
- kuru incir ya da kayısı ve ceviz karışımı
- muz
- çikolata parçaları
- vişne şekerlemesi gibi alternaifler koyulur.
5. Hazırlanmış olan krem şanti kaşıkla üzerine koyulur.
6.Tepside kesilen dairelerden artan kek parçaları ufalanarak krem şantinin üzerine
yerleştirilerek şekil verilir.
1 yorum:
Siteniz güzel olmuş,hayırlı olsun.
Bu pastada benim favorim incirli,cevizli olanı.Yeni tariflerinizi bekliyorum.
Yorum Gönder