27 Mart 2009 Cuma
Peynir ve zeytinin sadece ekmekle değil kekle de buluştuğu, kahvaltılarınıza ve ikindi çaylarınıza yakışacağını düşündüğüm fakat acilen sıcak sıcak misafire servis yapılması gerektiği için fotoğrafını hayal ettiğim gibi çekemediğim bu yüzden en kısa zamanda tekrar yapıp bu resmi değiştirmeye karar verdiğim ve bu ara çevremizde oldukça popüler olan renkli bir lezzet...Afiyet Olsun…
YEŞİL KEK
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı doğranmış peynir
- 1/2 su bardağı içi biberli yeşil zeytin
- Dereotu
- Maydanoz
- 1,5 çay kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Hazırlanışı:
1. Yumurta ve süt çırpılır.
2. Zeytinyağı, un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.
3. Peynir, zeytin, dereotu, maydanoz ve çörekotu eklenip kaşıkla karıştırılır.
4. Ben pişirmek için uzun kek kalıbı kullandım. İsteğe göre aynı ölçülerde farklı
kalıplarda kullanabilirsiniz.
5. Kek kalıbı 2 çay kaşığı zeytinyağıyla yağlanır ve biraz un serpilir.
6. Dolmalık fıstıklar da kalıbın zeminine serpilir.
7. Öncelikle 180 derecede kabardıktan sonra da 170 derecede pişirilir.