YEŞİL KEK

27 Mart 2009 Cuma

Peynir ve zeytinin sadece ekmekle değil kekle de buluştuğu, kahvaltılarınıza ve ikindi çaylarınıza yakışacağını düşündüğüm fakat acilen sıcak sıcak misafire servis yapılması gerektiği için fotoğrafını hayal ettiğim gibi çekemediğim bu yüzden en kısa zamanda tekrar yapıp bu resmi değiştirmeye karar verdiğim ve bu ara çevremizde oldukça popüler olan renkli bir lezzet...Afiyet Olsun…

YEŞİL KEK


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış peynir
  • 1/2 su bardağı içi biberli yeşil zeytin
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    Hazırlanışı:

1. Yumurta ve süt çırpılır.

2. Zeytinyağı, un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

3. Peynir, zeytin, dereotu, maydanoz ve çörekotu eklenip kaşıkla karıştırılır.

4. Ben pişirmek için uzun kek kalıbı kullandım. İsteğe göre aynı ölçülerde farklı

kalıplarda kullanabilirsiniz.

5. Kek kalıbı 2 çay kaşığı zeytinyağıyla yağlanır ve biraz un serpilir.

6. Dolmalık fıstıklar da kalıbın zeminine serpilir.

7. Öncelikle 180 derecede kabardıktan sonra da 170 derecede pişirilir.

BONBON KIZARTMA

12 Mart 2009 Perşembe



Dün evde tek başıma kalınca bir şeyler yapayım dedim. Mutfakta tek başıma çalışmayı seviyorum. Mutfağımız da küçük olunca 2 kişi bile fazla geliyor. Denemek istediğim tarifler arasından bunu seçtim. Bloga ekleyip eklemem konusunda kararsızdım ama evdekilerde beğenince ekleyeyim dedim. Umarım sizde beğenirsiniz. Üzerine bolca pudra şekeriyle servis yaptım. Afiyet Olsun...

Bonbon Kızartma:

Malzemeler:

Hamur İçin;


  • 300 gr. un (3 bardağa yakın)
  • 120 gr. yumuşatılmış tereyağı
  • 2 çorba kaşığı çiğ krema
  • Arzu ettiğiniz kadar portakal kabuğu rendesi
  • 120 ml. soda
  • Bir tutam tuz

Pastacı Kreması için;

  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 bardak süt
  • 3 kaşık portakal reçeli veya şekerlemesi

Hazırlanışı:


1. Un, tereyağı,soda,çiğ krema,portakal kabuğu ve bir tutam tuzu yoğurun.


2. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.


3. Bu arada yumurta,un,şeker ve sütü karıştırarak pastacı kremasını ocakta pişirin.


4. Ocaktan alıp portakal reçeli veya şekerlemesini karıştırın.


5. Hamurdan 6*3 cm'lik dikdörtgenler kesin.


6. Ortasına 1 çay kaşığı krema aktarıp bonbon şeklinde kapatın.


7. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.





KOZALAK

11 Mart 2009 Çarşamba



Görünüşü tam bir kozalak gibi, hindistan ceviziyle süsleyince de üzerine kar yağmış bir kozalak görünümünü alıyor.Özellikle çocukların beğenebileceği veya son anda haber vermiş bir misafiriniz için kolaylıkla uygulayabileceginiz gösterişli ve lezzetli bir tarif.Afiyet Olsun.

KOZALAK:

Malzemeler:
  • 100 gr tereyağ
  • 80 gr çikolata
  • 4 kaşık bal
  • 3 kaşık kakao
  • 250 gr pirinç patlağı (uzun pirinç patlağı)
Hazırlanışı:
1. 100 gr tereyağ eritilir.
2. Bütün malzemeler karıştırılır.
3. Biraz soğuyunca limonluğun tersiyle kalıp yapılıp çevrilir.
4. Üzerine hindistan cevizi ve fıstık ekilir.

MUHALLEBİLİ KURABİYE

10 Mart 2009 Salı


Muhallebili kurabiye genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek sunulur ancak biz biraz değişiklik yapıp çikolatalı sosla sunmak istedik. Arzu ederseniz o şekilde de deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun...

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gr margarin veya tereyağ (çiğ)
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Kreması için:
  • 2 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 6 kaşık toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya

    Çikolatalı sos:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kakao (50 gr.)
  • Yarım paket margarin (çiğ)


Hazırlanışı:

1. Bir gün öncesinden hazırlanan hamur ve muhallebi buzdolabında bekletilir.
2. Hamurdan bezeler elde edilir.
3. Bezeler elle açılır ve bir tatlı kaşığı muhallebi konulup kapatılarak tepsiye dizilir.
4. 200C’de pişirilir.

Çikolatalı sosun hazırlanışı; tüm malzemeler benmari usulü eritilerek karıştırılır.

İsterseniz çikolatalı sos koymadan pudra şekeri ile de süslenebilir.

Hayırlı Kandiller...

8 Mart 2009 Pazar



Güllerin efendisi, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)'in doğduğu bugünde tüm dualarınızın makbul olması dualarımızla..Kandiliniz mübarek olsun...

KÖSTEBEK PASTA

7 Mart 2009 Cumartesi

Köstebek pastanın tarifini teyzemden aldım.Bu tarif Dr. Oetker'in hazır köstebek pastasının tek porsiyonluk hali. Aşağıdaki belirttiğimiz malzemelerle pastanın içeriğini çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet ,Bal, Şeker Olsun :)


KÖSTEBEK PASTA:

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık kakao
  • Kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

    Hazırlanışı:

    1. Yumurta ve şeker karıştırılır.
    2. Bütün malzemeler karıştırılarak midi fırın tepsisinde pişirilir.
    3. Pişen kek ajda çay bardağı ile kesilerek kekten daireler elde edilir.
    4. 2 poşet krem şanti 1 bardak süt ile çırpılır.


    Kesilen dairelerin üzerine isteğe göre;
  • kestane şekeri
  • kuru incir ya da kayısı ve ceviz karışımı
  • muz
  • çikolata parçaları
  • vişne şekerlemesi gibi alternaifler koyulur.

5. Hazırlanmış olan krem şanti kaşıkla üzerine koyulur.

6.Tepside kesilen dairelerden artan kek parçaları ufalanarak krem şantinin üzerine

yerleştirilerek şekil verilir.

PORTAKALLI KEK


İlk tarifimiz portakal etkinliğine de gönderdiğimiz portakallı kek...Bu kekin özelliği portakallı sosunda.Bu sos,portakallı keke ıslak kek tadı veriyor.Bİz üzerine toz fıstıkla sunmayı tercih ettik,isteğe göre alternatifler üretebilirsiniz. Afiyet Olsun...


PORTAKALLI KEK

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 7 kaşık şeker
  • 7 kaşık un
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • Kabartma tozu

    Sosu için:
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • 5 kaşık şeker

    Hazırlanışı:

    1. Yumurta ve şeker çırpılır.
    2. Un, kabartma tozu, portakalın suyu ve rendesi ilave edilir.
    3. 170C‘de pişirilir.

    Sosun hazırlanışı:

1. 1 portakalın suyu ve rendesi, 5 kaşık şeker ile pişirilir.

2. Pişen kek fırından çıkınca sıcakken sosu üzerine dökülür.

Süslemesi için: İsteğe göre üzerine fındık ya da ceviz kullanılabilir.



 
Asude Tatlar - by Templates para novo blogger