MUHALLEBİLİ KURABİYE

10 Mart 2009 Salı


Muhallebili kurabiye genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek sunulur ancak biz biraz değişiklik yapıp çikolatalı sosla sunmak istedik. Arzu ederseniz o şekilde de deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun...

MUHALLEBİLİ KURABİYE


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gr margarin veya tereyağ (çiğ)
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı şeker

    Kreması için:
  • 2 bardak süt
  • 2 kaşık un
  • 6 kaşık toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • Vanilya

    Çikolatalı sos:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kakao (50 gr.)
  • Yarım paket margarin (çiğ)


Hazırlanışı:

1. Bir gün öncesinden hazırlanan hamur ve muhallebi buzdolabında bekletilir.
2. Hamurdan bezeler elde edilir.
3. Bezeler elle açılır ve bir tatlı kaşığı muhallebi konulup kapatılarak tepsiye dizilir.
4. 200C’de pişirilir.

Çikolatalı sosun hazırlanışı; tüm malzemeler benmari usulü eritilerek karıştırılır.

İsterseniz çikolatalı sos koymadan pudra şekeri ile de süslenebilir.

1 yorum:

merve alabay dedi ki...

Görüntüsü kadar tadı da çok lezzetli.Ellerinize sağlık...

 
Asude Tatlar - by Templates para novo blogger