10 Mart 2009 Salı
Muhallebili kurabiye genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek sunulur ancak biz biraz değişiklik yapıp çikolatalı sosla sunmak istedik. Arzu ederseniz o şekilde de deneyebilirsiniz. Afiyet Olsun...
MUHALLEBİLİ KURABİYE
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr margarin veya tereyağ (çiğ)
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
Kreması için: - 2 bardak süt
- 2 kaşık un
- 6 kaşık toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- Vanilya
Çikolatalı sos: - 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kakao (50 gr.)
- Yarım paket margarin (çiğ)
Hazırlanışı:
2. Hamurdan bezeler elde edilir.
3. Bezeler elle açılır ve bir tatlı kaşığı muhallebi konulup kapatılarak tepsiye dizilir.
4. 200C’de pişirilir.
Çikolatalı sosun hazırlanışı; tüm malzemeler benmari usulü eritilerek karıştırılır.
İsterseniz çikolatalı sos koymadan pudra şekeri ile de süslenebilir.
1 yorum:
Görüntüsü kadar tadı da çok lezzetli.Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder