YEŞİL KEK

27 Mart 2009 Cuma

Peynir ve zeytinin sadece ekmekle değil kekle de buluştuğu, kahvaltılarınıza ve ikindi çaylarınıza yakışacağını düşündüğüm fakat acilen sıcak sıcak misafire servis yapılması gerektiği için fotoğrafını hayal ettiğim gibi çekemediğim bu yüzden en kısa zamanda tekrar yapıp bu resmi değiştirmeye karar verdiğim ve bu ara çevremizde oldukça popüler olan renkli bir lezzet...Afiyet Olsun…

YEŞİL KEK


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış peynir
  • 1/2 su bardağı içi biberli yeşil zeytin
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • 1,5 çay kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    Hazırlanışı:

1. Yumurta ve süt çırpılır.

2. Zeytinyağı, un ve kabartma tozu eklenip çırpılır.

3. Peynir, zeytin, dereotu, maydanoz ve çörekotu eklenip kaşıkla karıştırılır.

4. Ben pişirmek için uzun kek kalıbı kullandım. İsteğe göre aynı ölçülerde farklı

kalıplarda kullanabilirsiniz.

5. Kek kalıbı 2 çay kaşığı zeytinyağıyla yağlanır ve biraz un serpilir.

6. Dolmalık fıstıklar da kalıbın zeminine serpilir.

7. Öncelikle 180 derecede kabardıktan sonra da 170 derecede pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Resmi acil çekmene neden olduk ama bence çok iştah açıcı görünüyor.

merve dedi ki...

Benimde bayılarak yediğim bir lezzet...Şeyma da çok güzel yapar;)))

özge dedi ki...

harika bir lezzet bence anlatılmaz tadılır...

 
Asude Tatlar - by Templates para novo blogger