PORTAKALLI KEK

7 Mart 2009 Cumartesi


İlk tarifimiz portakal etkinliğine de gönderdiğimiz portakallı kek...Bu kekin özelliği portakallı sosunda.Bu sos,portakallı keke ıslak kek tadı veriyor.Bİz üzerine toz fıstıkla sunmayı tercih ettik,isteğe göre alternatifler üretebilirsiniz. Afiyet Olsun...


PORTAKALLI KEK

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 7 kaşık şeker
  • 7 kaşık un
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • Kabartma tozu

    Sosu için:
  • 1 portakalın suyu ve rendesi
  • 5 kaşık şeker

    Hazırlanışı:

    1. Yumurta ve şeker çırpılır.
    2. Un, kabartma tozu, portakalın suyu ve rendesi ilave edilir.
    3. 170C‘de pişirilir.

    Sosun hazırlanışı:

1. 1 portakalın suyu ve rendesi, 5 kaşık şeker ile pişirilir.

2. Pişen kek fırından çıkınca sıcakken sosu üzerine dökülür.

Süslemesi için: İsteğe göre üzerine fındık ya da ceviz kullanılabilir.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok hafif ve lezzetli bir kek.Ellerinize sağlık.

NUR&ŞEYMA dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR KEK SİTELERİ DE GÜZEL. TEBRİK EDERİM.

Adsız dedi ki...

ilk yediğimde ayıptır söylemesi 3 dilim birden yediğim çok lezzetli bir kek.ellerinize sağlık.

 
Asude Tatlar - by Templates para novo blogger